פורל מעושן בעשבי תיבול
10 מנות
מה צריך?
6 פורלים במשקל של כ-600 גרם כל אחד, שלמים ונקיים
לכבישה:
3 ליטר מים
300 גרם מלח ים
100 גרם סוכר דמררה
איך מכינים?
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הכבישה.
מכניסים את הדגים ומשרים לפחות ליום – עדיף למשך שלושה ימים. מאכסנים במקרר.
לאחר ההשרייה, מוציאים את הדגים, שוטפים ומייבשים היטב. מעשנים בעזרת נסורת מעורבת בענפי רוזמרין, טימין וזעתר טריים במשך כ-30 – 45 דקות, או עד שהדגים מקבלים גוון זהוב – דבש.
צילום: דניה וינר